Saturday, December 3, 2016

කුරක්කන් මෆින්

ඉස්සර හේන් ගොවිතැනට අපේ පැරැන්නො ගියේ වට්ටක්ක දලු ආනමක් එක්ක කුරහන් තලපයක් කාලා. දවල්ට කෑම වෙනකම් පොලොවත් එක්ක ඔට්ටු අල්ලන්න ඒ ආහාරය උදව් වුනා. මේ කුරක්කන් මෆින් එකේ ඇති ශක්තිය ඔබට දවස පටන් ගන්න හොඳ උත්තේජකයක් ලබා දේවි.


  • කුරක්කන් පිටි කප් 1\2
  • පාන් පිටි කප් 1\2
  • බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1 1\2
  • බේකින් සෝඩා තේ හැඳි 1\4
  • බිත්තර 1
  • කෙසෙල් ගෙඩි 1
  • වැනිල ස්වල්පයක්
  • කිරි කප් 1\4
  • ඔලිව් හෝ එළවළු තෙල් මේස හැඳි 2
  • සීනි කප් 1\4

  1. පිටි, කුරක්කන්, බේකින් පව්ඩර් සහ බේකින් සෝඩා එකට මිශ්‍ර කර 3වරක් හලාගන්න.
  2. වෙනම බඳුනක බිත්තර, තෙල්, වැනිලා, කිරි සහ පොඩි කරගත් කෙසෙල් මිශ්‍ර කරගන්න. එයට පිටි සහ සීනි එක් කර මිශ්‍ර කරගන්න.
  3. බටර් තවරා ගත් මෆින් ට්‍රේ එකකට මිශ්‍රණය පුරවා සෙල්සියස් 180ට පෙර රත් කරගත් උඳුනක විනාඩි 10ත් 15 අතර කාලයක් බේක් කරගන්න.






No comments:

Post a Comment