එලවලු සලාදය |
අවශය ද්රවය:-
පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 01
මස් තක්කලි ග්රෑම් 250
කැරට් ග්රෑම් 250
බීට් ග්රෑම් 250
අමු අන්නාසි ගෙඩි 01
මාළු මිරිස් ග්රෑම් 100
ලුණු , ගම්මිරිස්, සීනි, දෙහි
ක්රමය:-
පළමුව කැරට් හා බීට් රූට් තම්බා හතරැස් හැඩයට කුඩා කැබලි වලට කපාගන්න. පිපිඤ්ඤා ගෙඩියද සෝදා මද ඉවත්කර සමාන හතරැස් කෑලිවලට කපාගන්න. අමු අන්නාසි ගෙඩියද ශුද්ධකර එසේ කෑලි වලට කපාගන්න. මාළු මිරිස් රවුම් පෙති කපාගන්න. මස් තක්කාලිද හතරැස් කෑලිවලට කපාගන්න.
මේ සියළුම එළවලු පැතලි දීසියක දමා ගම්මිරිස් , ලුණු කුඩු, දෙහි හා සීනි දමා කලවම් කරන්න. කැරට් හා බීට් වුඩින් දමන්න. ඉන්පසු මාළු මිරිස් පෙති ද තබන්න. මෙය විශේෂ කෑම මේසයට අගනා කෑමකි.
No comments:
Post a Comment