අවශ්ය ද්රව්ය :-
+කකුලුවෝ 500g,
+සුදු ළූනු බික් 4-5,
+අමු ඉඟුරු කෑල්ලක්,
+සාමාන්ය තරමේ තක්කාලි ගෙඩි 1,
+රතු ළූනු ගෙඩි 4-5,
+අමු මිරිස් කරල් 3-4,
+මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2 1/2-3 ක් පමණ,
+ගම්මිරිස් මේස හැඳි 2,
+අබ තේ හැඳි 1,
+මිටි කිරි අඬු කෝප්ප 1,
+තෙල් මේ හැඳි 4-5,
+සීනි තේ හැඳි 1,
+දෙහි බෑයක ඇඹුල්,
+කරපිංචා ඉත්තක් සහ රම්පේ කෑල්ලක්,
+ලුනු රස අනුව.
හදන විදිහ :-
#මුලින්ම කකුළුවෝ හරි මැදින් දෙකට පලා හොඳින් සෝදා ගන්න.(කකුළුවෝ ගනිද්දි සුද්ද කරලම ඉල්ලගන්න )
# මුලින්ම ඉඟුරු සුදු ළූනු ටික හොඳින් තලා ගන්න.
# ළූණු අමු මිරිස් කපන්න.
# මිරිස් කුඩු ටික කලු පාට වෙන්න නොදී යාන්තන් බැද ගන්න.
# දැන් තෙල් ටික ලිපේ තියලා රත් වෙද්දි අබ ටික දමා අබ ඇට පුපුරන තෙක් බැදගන්න.
# දැන් ඊට සුදු ළූනු,අමු ඉඟුරු,අමු මිරිස්,තක්කාලි,කරපින්චා,රම්පේ දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
# දැන් කකුළුවෝ ටිකද දමන්න.
# දැන් ඊට වතුර අඬු කෝප්ප 1 1/2 ක් දමන්න.
# දැන් මිටි කිරි ටිකට සීනි හැන්ද දමා දියකරගන්න.
# වතුර හිඳීගෙන එද්දි මිටි කිරි ටික කකුළුවෝ ඇතිලියට දමන්න.
# මිටි කිරි දැමු පසු හොඳින් උතුරන විට ලිප නිවා දමා දෙහි බෑයක ඇඹුල් , ලුනුද දමා කලවම් කර කෑමට ගන්න.
+කකුලුවෝ 500g,
+සුදු ළූනු බික් 4-5,
+අමු ඉඟුරු කෑල්ලක්,
+සාමාන්ය තරමේ තක්කාලි ගෙඩි 1,
+රතු ළූනු ගෙඩි 4-5,
+අමු මිරිස් කරල් 3-4,
+මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2 1/2-3 ක් පමණ,
+ගම්මිරිස් මේස හැඳි 2,
+අබ තේ හැඳි 1,
+මිටි කිරි අඬු කෝප්ප 1,
+තෙල් මේ හැඳි 4-5,
+සීනි තේ හැඳි 1,
+දෙහි බෑයක ඇඹුල්,
+කරපිංචා ඉත්තක් සහ රම්පේ කෑල්ලක්,
+ලුනු රස අනුව.
හදන විදිහ :-
#මුලින්ම කකුළුවෝ හරි මැදින් දෙකට පලා හොඳින් සෝදා ගන්න.(කකුළුවෝ ගනිද්දි සුද්ද කරලම ඉල්ලගන්න )
# මුලින්ම ඉඟුරු සුදු ළූනු ටික හොඳින් තලා ගන්න.
# ළූණු අමු මිරිස් කපන්න.
# මිරිස් කුඩු ටික කලු පාට වෙන්න නොදී යාන්තන් බැද ගන්න.
# දැන් තෙල් ටික ලිපේ තියලා රත් වෙද්දි අබ ටික දමා අබ ඇට පුපුරන තෙක් බැදගන්න.
# දැන් ඊට සුදු ළූනු,අමු ඉඟුරු,අමු මිරිස්,තක්කාලි,කරපින්චා,රම්පේ දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
# දැන් කකුළුවෝ ටිකද දමන්න.
# දැන් ඊට වතුර අඬු කෝප්ප 1 1/2 ක් දමන්න.
# දැන් මිටි කිරි ටිකට සීනි හැන්ද දමා දියකරගන්න.
# වතුර හිඳීගෙන එද්දි මිටි කිරි ටික කකුළුවෝ ඇතිලියට දමන්න.
# මිටි කිරි දැමු පසු හොඳින් උතුරන විට ලිප නිවා දමා දෙහි බෑයක ඇඹුල් , ලුනුද දමා කලවම් කර කෑමට ගන්න.
No comments:
Post a Comment