Saturday, December 3, 2016

වටලප්පම්

වටලප්පම්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:- 
බිත්තර 8
කිතුල් හකුරු ග්‍රෑම් 500
ලක්ස්ප්‍රේ හෝ පොල් කිරි කෝප්ප 1
වැනිලා ස්වල්පයයි, කජු මද ටිකක්
වියළි මිදි ග්‍රෑම් 30

ක්‍රමය:-
  
           බිත්තර කඩා බෙලන්ඩරයකින් හෝ අතින් ගසා ගන්න. හකුරු ද හොදට සිහින්ව සූරා ගන්න. පොල් කිරි කෝප්ප එකක් හෝ ලක්ස්ප්‍රේ වැනි කිරි පිටි කෝප්ප එකක් උකුවට සාදාගෙන හකුරුද  එයට දමා හොදින් දිය කරන්න. ඉන් පසු බිත්තර ද වැනිලා හා කජු මද ද එකතු කර ඇලුමිනියම් හෝ පයිරෙක්ස් බදුනක බටර් ගා එයට වත් කර මිදි ටික ද උඩින් ඉසින්න. පොලිතින් කොළයක් බදුනේ කටට බැද වතුර භාජනයක තබා වාෂ්පයෙන් පැය 1/2 ක් පමණ තම්බා ගන්න.

No comments:

Post a Comment